Vereniging tot behoud van architectonisch of historisch waardevolle huizen in Nederland.

Oude watermolen in Valkenburg

Sint Pieterstraat 4, 6301DR,
Valkenburg
Reservering aanvragen
 • = bezet
 • = vrij om te boeken

Tarieven*

€ 105,- per nacht
De prijs is excl. toeristenbelasting (€ 1,75 p.p.p.n.)

Minimaal verblijf: 2 nachten

*De prijzen zijn inclusief 6%btw.
Leden van Vereniging Hendrick de Keyser krijgen 5% korting.

Faciliteiten

Het appartement is geschikt voor 2 personen (en 1 kind in kinderbedje).
Er staat een tweepersoonsbed bestaande uit twee losse bedden. 

Op deze locatie is een babybedje (tot 3 jaar) aanwezig. Let op: vraag hier wel naar bij uw reservering dan wordt het bedje alvast voor u klaargezet. U dient hiervoor zelf linnengoed mee te nemen.

Dit Monument en Bed bereikt u via twee trappen. Denkt u daaraan met betrekking tot uw bagage.  

Reservering aanvragen
 • Het Monument en Bed-appartement bevindt zich op tweede verdieping van de molen. De woon-, eet- en slaapkamer, keuken en badkamer zijn zeer royaal van opzet en ingericht met meubels van Rietveld. De locatie is uiteraard van alle comfort voorzien en uitgerust met wifi, tv, audioapparatuur, magnetron, vaatwasser, espressomachine (Nespresso) en een badkamer met douche.

  Het monument van mergel en industrie

  De oude watermolen en meelfabriek van J. H. Schyns stamt uit 1860. Ondanks de vele verbouwingen zijn de maalderij en machinerie uit 1912 volledig in tact gebleven. Dit complex, opgetrokken uit mergelsteen, vormt een uniek restant van de industriële revolutie. In 2006 is het pand helemaal gerestaureerd. De molen draait bij tijd en wijle weer.

  Uitjes in de omgeving

  Verscholen tussen de glooiende heuvels van Zuid-Limburg, middenin het beschermde natuurgebied Heuvelland, ligt Valkenburg aan de Geul. Dit mergelstadje kent een rijke toeristische traditie. Het schitterende landschap, de Bourgondische gastvrijheid, de mergelgrotten, de historische bezienswaardigheden: Valkenburg heeft voor elk wat wils. Ook een dagje kuren in Thermae 2000 behoort tot de mogelijkheden. Een dagtripje naar één van de nabijgelegen steden als Maastricht, Aken, Luik of Tongeren is zeer aan te bevelen.

 • Ervaringen

  • "Wij hadden een fijn weekend, met bezoek aan TEFAF en wandelen langs de kastelen rond Valkenburg. Het appartement is heerlijk ruim en ligt op een prachtige plek. "

   M.F. Thomassen, 19 maart 2017
  • "Wij hebben met 2 personen op dit adres in november 2014 gelogeerd. Een heerlijk adres. Je moet er wel tegen kunnen dat je geen buren hebt. Wij vonden de rust heerlijk. Wie moeilijk ter been is zal last hebben met de trap die naar het appartement leidt. Het ligt in het centrum van Valkenburg en toch heerlijk rustig. Het is ruim en in stijl gemeubileerd. Een aanrader."

   Mevr. F.C. Heinen/Blokland, 03 november 2014
  • "Geweldige plek om iedereen aan te raden."

   Mevrouw A.M. Visch, 11 september 2016
  • "Wat een geweldig appartement is dit. Ruim, hoog, industrieel erfgoed en ingericht met smaak. Aan alle details is gedacht. En wat is Valkenburg ons meegevallen: een prachtig oud stadje. We hebben heerlijk gelopen en gefietst in de mooie omgeving van Valkenburg. Er was maar één nadeel: ons verblijf was te kort! "

   Mevrouw Van Leeuwen, 05 september 2016
  Deel uw ervaring