Vereniging tot behoud van architectonisch of historisch waardevolle huizen in Nederland.

Huis Oosterleek in West-Friesland

Oosterleek 39, 1609 GA,
Oosterleek
Reservering aanvragen
 • = bezet
 • = vrij om te boeken

Tarieven*

€ 140,- per nacht voor vier personen 

Minimaal verblijf: twee nachten.

De prijzen zijn excl. toeristenbelasting (€ 1,07 p.p.p.n.). 

*De prijzen zijn inclusief 6% btw.
Leden van Vereniging Hendrick de Keyser krijgen 5% korting.

Faciliteiten

Geschikt voor 3 volwassenen of 2 volwassenen met 2 kinderen.

Indeling:

- Woonkamer met sfeervolle zithoek, open haard, TV en audio-apparatuur.

- Volledig ingerichte keuken met grote houten eettafel en Nespresso-apparaaat.

- Slaapkamers: 
  Kamer met tweepersoonsbed
  Ruimte met bedstede voor 1 volwassene of 2 kinderen.

In het voorhuis bevindt zich een museale ruimte.

Reservering aanvragen
 • Na een indrukwekkende restauratie is dit rijksmonument in volle glorie te beleven. Laat je omringen door groen, loop naar het Markermeer en voel je thuis in dit vakantiehuis waar historie en comfort op een wel heel bijzondere manier samenkomen. Het huis is geschikt voor drie volwassenen of twee volwassenen met twee kinderen. 

  Geniet van de historie, de tuin, de uitgestrekte omgeving en het hedendaagse comfort

  Het pand is zonder twijfel een van de weinige oude houten Westfriese huizen uit de 18e eeuw dat bewaard is gebleven met veel authentieke onderdelen uit de 18de en 19de eeuw. Het heeft een eenvoudig houtskelet dat is ingevuld met houten en stenen gevels.

  Het bestaat onder andere uit een voorhuis (waar vroeger niet gestookt kon worden), een ‘middelwoning' (met bedsteden) en een volledig ingerichte keuken. Het huis is onlangs op indrukwekkende wijze gerestaureerd. Hierbij zijn zo veel mogelijk oude bouwmaterialen behouden. De teruggevonden hout- en marmerimitaties op de wanden en schouwen zijn schoongemaakt en bijgewerkt in de originele kleuren. Na een crowdfund-actie zijn oude tegeltableau's teruggeplaatst.
  Een vakantiehuis met betegelde schouwen, een put in de keuken en een bed in de bedstede. En natuurlijk een tuin met fruitbomen, uitzicht tot de omringdijk en misschien wel een uil in de uilenkast achter op het erf. 

  Uitjes in de omgeving

  Het kleine dorpje Oosterleek ligt aan de dijk van het Markermeer tussen de VOC-stadjes Enkhuizen en Hoorn. De dijk is het startpunt voor een fiets- of wandeltocht door een gevarieerd landschap van fruittuinen, bonte tulpenvelden, weilanden met vee en pittoreske dorpjes met de bekende West-Friese stolpboerderijen. Een strandje is in de zomer een uitstekende plek voor de zwem-, zon en visliefhebber. Op zoek naar cultuur? Een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen of het Hoornse Westfries Museum is dan echt een aanrader.

 • Ervaringen

  Deel uw ervaring