Vereniging tot behoud van architectonisch of historisch waardevolle huizen in Nederland.

Huis Tichelaar II in Makkum

Turfmarkt 5, 8754 CH,
Makkum
Reservering aanvragen
 • = bezet
 • = vrij om te boeken

Tarieven*

Prijs per nacht:

Huis Tichelaar I (voorhuis): 
€ 180,00      

Huis Tichelaar II (achterhuis): 
€ 100,00

Huis Tichelaar I & II: 
€ 250,00

Minimaal verblijf: twee nachten. 

Let op: tijdens de schoolvakanties is de locatie uitsluitend per week te huur.

Prijs per week:

Huis Tichelaar I (voorhuis): 
€ 1150,- per week
Huis Tichelaar II (achterhuis): 
€ 600,- per week
Combinatie I en II: 
€ 1500,- per week

De prijzen zijn excl. toeristenbelasting (€ 1,25 p.p.p.n.).  

 

*De prijzen zijn inclusief 6%btw.
Leden van Vereniging Hendrick de Keyser krijgen 5% korting.

Faciliteiten

Huis Tichelaar I (voorhuis): 6 personen
Huis Tichelaar II (achterhuis): 3 personen

Op deze locatie is een babybedje (tot 3 jaar) aanwezig. Let op: vraag hier wel naar bij uw reservering dan wordt het bedje alvast voor u klaargezet. U dient hiervoor zelf linnengoed mee te nemen.

Reservering aanvragen
 • Dromen over tegels...
  Dit vakantiehuis, Huis Tichelaar II (achterhuis) is voorzien van prachtige tegeltableaus. Het huis ligt in het historische centrum, waarvan het voorhuis uitkijkt over de gracht.
  Allebei de huizen zijn uitgerust met wifi, tv, audioapparatuur, magnetron, vaatwasser, espressomachine (Nespresso) en badkamers met douche. Huis Tichelaar II (achterhuis) is geschikt voor drie personen. Huis Tichelaar I (voorhuis) biedt plaats aan maximaal zes personen. Een deel van de achterliggende tuin staat tot uw beschikking. 

  Als een toonzaal van vakmanschap

  Huis Tichelaar heeft een interieur met oude schouwen, balkenplafonds, bedsteden, plavuizen vloeren en een groot aantal historische tegels en tegeltableaus. Het huis werd in 1669 gebouwd voor de Makkumer tegelbakker Tichelaar, die de basis legde voor het beroemde Makkumer aardewerk. Iedere generatie verfraaide het en voegde er tegeltableaus aan toe. Het huis werd zo een toonzaal van het vakmanschap van de Tichelaars. Geen huis laat zo mooi de Friese tegeltraditie zien, die is voortgezet bij de nieuwe inrichting: in de badkamers zijn moderne Makkummer tegels als decoratief element toegepast.

  Uitjes in Makkum en omgeving

  Makkum is een pittoresk dorpje aan het IJsselmeer. Na het varen op het water of een fietstocht in de omgeving kan je gebruik maken van het grote aanbod van winkels, terrasjes en restaurants. Flaneer langs het strand, de dijk of de boulevard. Makkum is het watersportcentrum van het westelijke IJsselmeer en kent veel jachthavens. En wil je kitesurfen, dan kan dat ook!

   

 • Ervaringen

  Deel uw ervaring