Vereniging tot behoud van architectonisch of historisch waardevolle huizen in Nederland.

Sluiswachterswoning in Maassluis

Hoogstraat 11, 3142 EA,
Maassluis
Reservering aanvragen
 • = bezet
 • = vrij om te boeken

Tarieven*

€ 100,- per nacht

Minimaal verblijf: 2 nachten

*De prijzen zijn inclusief 6%btw.
Leden van Vereniging Hendrick de Keyser krijgen 5% korting.

Faciliteiten

Het appartement is geschikt voor twee personen (en één kind in een kinderbedje).
De slaapkamer heeft een bedstede met een tweepersoonsbed. 

Op deze locatie is een babybedje (tot 3 jaar) aanwezig. Let op: vraag hier wel naar bij uw reservering dan wordt het bedje alvast voor u klaargezet. U dient hiervoor zelf linnengoed mee te nemen.

Reservering aanvragen
 • Zie je jezelf al zitten in de zon met uitzicht over het water aan de oude haven van Maassluis? Logeer in de oude sluiswachterswoning dat deel uitmaakt van het imposante Gemeenlandshuis en ervaar het zelf. De locatie is uiteraard van alle comfort voorzien en uitgerust met wifi, tv, audioapparatuur, magnetron, vaatwasser, espressomachine (Nespresso) en een badkamer met douche.

  Slapen in de bedstede

  Het statige pand in Renaissancestijl dateert uit 1627 en herbergt een prachtig historisch interieur.
  Het Gemeenlandshuis werd gebouwd voor het ‘Hoogheemraadschap Delfland'. Dit waterschap beheerde onder andere de belangrijke dijk van de Maas. Vlakbij het Gemeenlandshuis lag een aantal sluizen en de sluiswachter had dan ook zijn woning in het gebouw.
  Voor de inrichting van het gelijkvloerse appartement aan de havenzijde is gekozen voor een combinatie van een historisch interieur met modern meubilair. Een aangename mix van oud en nieuw!

  Uitjes in de omgeving

  Het oude centrum van Maassluis ademt nog steeds de sfeer van weleer. De stad ontwikkelde zich in de 18de-eeuw als een belangrijke vissershaven en centrum van nijverheid, die het stadje deden bloeien en groeien. Het oude stadshart met haar prachtige havenkom blijft tot de verbeelding spreken. Ook op het gebied van kunst, cultuur en recreatie is het aanbod zeer gevarieerd. Bovendien, ‘grote buurjongen’ Rotterdam ligt op twintig minuten rijden…

   

 • Ervaringen

  • "We zijn per sloep via Delft en de prachtige Vlietlanden naar Maasluis gevaren.
   Het appartement voor 4 dagen geboekt.
   Werkelijk fantastisch de ligging aan de oude haven met hoog en laag water.
   De oude sleepboten voor de deur en op de achtergrond zie je regelmatig de grote zeereuzen voorbijvaren. In het appartement voel je je direct thuis de combinatie met moderne meubelen en de oude bedstee is een beleving.
   In de omgeving zijn erg veel leuke dagtrips te maken, de waterkering in de Nieuwe Waterweg, Delft, Brielle, en veel natuur om fietstochten te maken. We hebben een heerlijke week gehad."

   dhr. M. Blöte, 04 mei 2015
  Deel uw ervaring