Vereniging tot behoud van architectonisch of historisch waardevolle huizen in Nederland.

17de-eeuwse Huis Bonck aan de haven te Hoorn

Binnenluiendijk 3, 1621 ME,
Hoorn
Reservering aanvragen
 • = bezet
 • = vrij om te boeken

Tarieven*

€ 95,- per nacht voor twee personen (en één kind in kinderbedje)

Minimaal verblijf: 2 nachten

*De prijzen zijn inclusief 6%btw.
Leden van Vereniging Hendrick de Keyser krijgen 5% korting.

Faciliteiten

Het appartement is geschikt voor 2 personen en heeft een slaapkamer die voorzien is van één tweepersoonsbed met twee matrassen.

Vanwege de smalle spiltrap die toegang verschaft tot het Monument en Bed-appartement is het raadzaam geen grote koffers mee te nemen.

Reservering aanvragen
 • Waan je in de 17de-eeuw in dit appartement met zijn historische indeling en afwerking. Vanuit de woonkamer heb je uitzicht over het haventje. De slaapkamer, met oude gietijzeren kachel, kijkt uit over de prachtige grote tuin aan de achterzijde. De inrichting is een samenspel van antieke en moderne meubels. De locatie is uiteraard van alle comfort voorzien en uitgerust met wifi, tv, audioapparatuur, magnetron, vaatwasser, espressomachine (Nespresso) en een badkamer met douche.

  Het monument met uitzicht

  Het huis aan de Binnenluiendijk ligt op een landtong tussen de historische havens van Hoorn en werd in 1624 gebouwd. Bijzonder is dat grote delen van de 17de-eeuwse indeling en interieurafwerking bewaard zijn gebleven: een zeldzaamheid in Nederland. Zoals bij veel huizen in Hoorn was alleen de bijna vijf meter hoge begane grond bestemd voor bewoning. De overige verdiepingen werden gebruikt voor opslag van koopmansgoederen.

  Uitjes in de omgeving

  In dit roemrijke vissers- en handelsstadje proef je nog overal het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie. Zeker aan de haven lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Hoorn heeft maar liefst vijf musea, tal van gezellige terrasjes en uiteraard biedt ook het Markermeer volop (sportieve) mogelijkheden.

 • Ervaringen

  • "Genieten van de rust en de zonsopgang over de haven voor het huis.
   Schitterende ligging en mooi gerenoveerd en ruim appartement.
   Voor herhaling vatbaar. "

   De heer W. Courtyn, 27 november 2016
  Deel uw ervaring