Vereniging tot behoud van architectonisch of historisch waardevolle huizen in Nederland.

Proveniershuis te Hasselt

Rosmolenstraat 3, 8061 GV,
Hasselt
Reservering aanvragen
 • = bezet
 • = vrij om te boeken

Tarieven*

€ 130,- per nacht
De prijs is excl. toeristenbelasting (€ 1,80 p.p.p.n.)
Minimaal verblijf: 2 nachten

Hoogseizoen (mei t/m september) en alle schoolvakanties:
alleen weekverhuur à € 800,- per week

*De prijzen zijn inclusief 6%btw.
Leden van Vereniging Hendrick de Keyser krijgen 5% korting.

Faciliteiten

Het appartement is geschikt voor 4 personen (en op aanvraag een kind tot 3 jaar).

Reservering aanvragen
 • In het centrum van het Hanzestadje Hasselt ligt dit 17de-eeuwse huis dat deel uitmaakt van De Zeven Huisjes, een complex van gasthuisjes en een proveniershuis. Een deel is onlangs in gebruik genomen als Monument en Bed-locatie. De locatie is uiteraard van alle comfort voorzien en uitgerust met wifi, tv, audioapparatuur, magnetron, vaatwasser, espressomachine (Nespresso) en een badkamer met douche.

  Zichtlijnen, oude plavuizen en balken

  Door het samenvoegen van de helft van de zeven huisjes is een chique vakantiehuis gecreeërd met hoge en lichte ruimtes. Op de begane grond zijn de woonkamer, ruime keuken met aparte eetkamer en een televisiekamer gelegen. Elke ruimte heeft zijn eigen sfeer. Karakteristiek zijn de zichtlijnen die het huis een bijzondere ambiance geven.

  Op de verdieping bevinden zich twee slaapkamers en de badkamer. Het pand is voorzien van alle moderne comfort en historische elementen zoals plavuizen vloeren en balkenplafonds.
  De vroegere bewoners, de proveniers, kochten onderdak en verzorging door afstand te doen van hun geld, huis of andere eigendommen. Nu karakteriseert het huis zich door de combinatie van een bijzondere geschiedenis en een inrichting die oud en hedendaags combineert.

  Uitjes in de omgeving

  De Hanzestad Hasselt is gelegen aan het Zwarte Water en de Dedemsevaart. Giethoorn en het merengebied De Wieden in de kop van Overijssel zijn zodoende uitstekend bereikbaar. In het centrum van het stadje kan je genieten van de oude, soms middeleeuwse panden. Loop ook 'ns over de oude stadswallen waarover nu een park is aangelegd en ontdek de omliggende natuur. Tip: maak een fietstocht over de dijk langs het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht naar Zwolle. Bezoek daar vooral eens Museum de Fundatie, Kasteel het Nijenhuis of het Drostehuis.

 • Ervaringen

  • "Een heerlijk week-end doorgebracht in het "arme oude vrouwen proveniers huisje"! Accommodatie was schoon en gezellig ingericht. Bedden waren prima. Hasselt is een mooi rustig dorpje waar je heerlijk kunt wandelen en goed eten bij de Herderin. Voor een bezoek aan Kampen, parkeer de auto bij het station (gratis) en ga dan lopend over de brug naar het centrum. "

   Mevr. Vos, 03 februari 2017
  Deel uw ervaring