Vereniging tot behoud van architectonisch of historisch waardevolle huizen in Nederland.

Huis Dijkstra achter de duinen in Groet

Nieuweweg 2, 1871 GJ,
Groet
Reservering aanvragen
 • = bezet
 • = vrij om te boeken

Tarieven*

Hoogseizoen: € 1075,- per week
(van april 2017 tot en met oktober 2017 en de week van kerst en de nieuwjaarsweek 2017-2018)

Laagseizoen: € 875,- per week
(van november 2017 tot en met maart 2018, met uitzondering van de week van kerst en de nieuwjaarsweek 2018)

Vaste wisseldag in het hoogseizoen: zaterdag

De prijzen zijn excl. toeristenbelasting (€ 1,80 p.p.p.n.)

*De prijzen zijn inclusief 6%btw.
Leden van Vereniging Hendrick de Keyser krijgen 5% korting.

Faciliteiten

Het huis is geschikt voor zes personen.
Er zijn vier slaapkamers:
- master bedroom met tweepersoonsbed
- kamer met tweepersoonsbed
- kamer met éénpersoonsbed
- kamer met stapelbed

Op deze locatie is een babybedje (tot 3 jaar) aanwezig. Let op: vraag hier wel naar bij uw reservering dan wordt het bedje alvast voor u klaargezet. U dient hiervoor zelf linnengoed mee te nemen.

Reservering aanvragen
 • Duinen, strand en zee, dat zijn de ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie in dit toepasselijke vakantiehuis. Licht, lucht en ruimte, dat geldt voor zowel de architectuur als voor de ligging en inrichting van dit huis. Zin in lekker uitwaaien en genieten van de natuur, dat kan hier uitstekend! U heeft de beschikking over wifi, tv, audio, open haard, oven en een volledig ingerichte keuken met nespresso apparaat.

  Monument van het Nieuwe Bouwen

  Dit zomerhuis in Groet uit 1933 is een prachtig bewaard voorbeeld van Het Nieuwe Bouwen. De bouwwijze is eenvoudig maar ingenieus. Alles draait hier om de zon en het licht: de grote vensters, de balkons, de ligging van het woongedeelte en uiteraard het terras op het zuiden. De vroegere eigenaren nodigden regelmatig kunstenaars en intellectuelen uit. Het zomerhuisje kende beroemde gasten als schrijvers Menno ter Braak en Edgar du Perron, schilderes Charley Toorop en fotografe Eva Besnyö. U heeft de beschikking over wifi, tv, audio, open haard, oven, een volledig ingerichte keuken met nespresso apparaat.
  Het huis is lid van het Iconic Houses Network.

  Uitjes in de omgeving

  Het zomerhuis ligt vlakbij de gezellige dorpjes Groet en Schoorl. Aan de ene zijde het uitgestrekte polderlandschap, aan de andere zijde fiets je zo de rust van het Schoorlse Duin tegemoet. Het strand van Groet is, in vergelijking met de omliggende stranden, zeer rustig. Het Nationaal Park de Schoorlse Duinen, met de breedste en hoogste duinen van Nederland, is een uitgestrekt natuurgebied waar liefhebbers van rust en natuur hun hart kunnen ophalen.

 • Ervaringen

  Deel uw ervaring