Vereniging tot behoud van architectonisch of historisch waardevolle huizen in Nederland.

Schilderachtige Tolhuis aan de Merwede in Gorinchem

Molenstraat 109, 4201CW,
Gorinchem
Reservering aanvragen
 • = bezet
 • = vrij om te boeken

Tarieven*

€ 140,- per nacht voor vier personen 

Minimaal verblijf: twee nachten

*De prijzen zijn inclusief 6%btw.
Leden van Vereniging Hendrick de Keyser krijgen 5% korting.

Faciliteiten

Geschikt voor vier personen.

Indeling:
- woonkamer met keuken
- grote slaapkamer met tweepersoonsbed
- slaapkamer met twee losse bedden
- moderne badkamer

Het appartement is gelegen op de tweede verdieping. Een verdieping hoger bevinden zich de slaapkamers en de trap naar het dakterras. De entree vindt u rechtsachter het pand.

 

Reservering aanvragen
 • Dit ruime en lichte appartement heeft een smaakvolle inrichting, een dakterras en is van alle gemakken voorzien. In de directe omgeving kunt u heerlijk winkelen, een terrasje pakken, fietsen of de veer nemen naar omliggende plaatsjes. Het is geschikt voor vier personen.

  Vanaf je dakterras uitkijken over de Merwede

  Het Tolhuis kent een bewogen geschiedenis. Het gebouw maakte onderdeel uit van het kasteelterrein van de graven van Holland en werd later gebruikt als woonhuis door een Franse generaal, als kazerne, hospitaal, burgerschool voor jongens, openbare leeszaal, belastingkantoor en als politiepost. Het schilderachtige complex is onlangs door de Vereniging gerestaureerd en gedeeltelijk geschikt gemaakt als vakantiewoning. Het is ingericht met modern meubilair en werk van kunstenares Josje Smit. Vanuit de woonkamer en het dakterras heeft u prachtig zicht over de druk bevaren rivier de Boven Merwede en de oude stad. 

  Uitjes in de omgeving

  Gorinchem is een gezellige stad met een groot winkelaanbod, terrasjes en enkele musea. Tip van Hendrick: pak de fiets of de veer naar Woudrichem en maak een wandeling door dit pittoreske vestingstadje. Het nabij gelegen Slot Loevestein is ook een bezoek waard. 

   

 • Ervaringen

  Deel uw ervaring